Logo KNWWZ


    Kijkpodium
space space space

Het Kijk-podium - voor reacties en andere opmerkingen
 
Hieronder zullen de reacties worden geplaatst die naar het Kijkpodium worden gestuurd. Het Kijkpodium is bedoeld voor bijdragen die ook door andere ogen gezien (mogen) worden. Het kan hierbij gaan om berichten die in engere of bredere zin te maken hebben met het verbeteren van de begeleiding van mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Wat betreft plaatsing heeft de webmaster het laatste woord...
Mail bijdragen naar het Kijkpodium (knwwz@zoutmeer.nl), o.v.v. ´podium KNWWZ´ en eventuele podiumnaam.

 
 
12-6-2015, door Treble
Zoals de methode nu werkt, staat alles op zichzelf, als een project. Maar i.i.g. het beeldmateriaal zou ook prima in het gebruikelijke cliƫntdossier zijn plaats kunnen hebben, bijv. gekoppeld aan relevante onderwerpen & afspraken. Is hier ervaring mee?
 
7-9-2014, door Treble
Qua foto's en videofilmen is het belangrijk om de privacy in de gaten te houden. Wie filmt er, met wat voor spullen en waar komen de beelden terecht? Er zijn tegenwoordig voorschriften hoe en hoe lang materiaal bewaard moet worden.
 
9-11-2012, door webmaster
Het videofilmen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen, niet in de laatste plaats door het gebruik van digitale fotocamera's en mobiele telefoons (´smartphones´). Met deze apparaten is het ook mogelijk korte filmpjes te maken en dat wordt veelvuldig gedaan. De kwaliteit laat dan vaak wel te wensen over, maar dat is niet echt een bezwaar wanneer de actualiteit voorop staat. Dat geldt ook bij in beeld gebrachte zorgsituaties - het registreren van een bepaalde omstandigheid is vaak niet iets waar je op kunt gaan wachten. Dan gebruik je wat voorhanden is, een mobiele telefoon bijvoorbeeld.
 
space